maanantai 26. marraskuuta 2012

Ensimmäisen digikynäjakson tapahtumia

Digikynien käyttöönotto saatiin siis tehtyä kuluneen toisen jakson aikana. Kynien rekisteröinti ja Livescribe-tilien perustaminen olivat toki oma operaationsa eikä yllätyksiltä vältytty. Kun otettiin muutamassa tunnissa käyttöön yli 80 kynää, olivat sekä kouluttajat että koulun koneet lujilla

Erityisesti on huomattu  digikynän poistamisen tärkeys tietokoneelta, jolla sitä käytetään. Alussa emme olleet tarpeeksi huolellisia kynän poistamisessa sekä Livescribe-tililtä että koneen muistista, joten päällekkäisiä kirjautumisia pääsi syntymään, ja siitä seurasi ongelmia seuraavalle kynän käyttäjälle samalla koneella. Huolellista uloskirjautumista olemme nyt muistaneet korostaa lukiolaisille – ja opettajille tietenkin myös.

Digimemo on hankkinut kuluneen jakson aikana 50 kannettavaa tietokonetta hankkeen opiskelijoiden ja opettajien käyttöön. Koneet ovat suureksi avuksi hankkeelle, sillä nyt ei tarvitse varata tietokoneluokkaa tuntityöskentelyä varten, vaan voimme varata hankkeen koneet tiedonsiirtoja ja -käsittelyä varten. Myös koneiden säilytykseen ja liikutteluun sopivat vaunut on saatu käyttöön.

Sanomalehti Kaleva julkaisi viime viikolla lehtijutun Digimemo-hankkeestamme (to 22.11.). Siihen antoivat haastattelun kaksi 2012B-ryhmän opiskelijaa ja projektipäällikkö. Juttu on erittäin hyvin ja myönteiseen henkeen kirjoitettu - eikä vähiten opiskelijoidemme takia! Hehän ovat digikynän asiantuntijoita jo nyt ja toimittajakin oli erittäin kiinnostunut digitaalisen kynän toiminnasta. Jutussa tuli myös hyvin esiin se, että kaikki eivät suinkaan ole innostuneita uudesta digikynätekniikasta, mutta hankkeesta saatava kokemus kynän käyttämisestä tuskin on kenellekään haitaksi:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti